Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ζωγραφική γύρω από τον πολικό αστέρα

Σας παραθέτω μήνυμα και φωτό φίλου & συμφορουμίτη από το http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/ για το οποίο forum θα σας μιλήσω σε άλλο θέμα.

Λοιπόν..
επιστρέφοντας από τις διακοπές.. μπορώ να πω ότι μερικά πράγματα δεν μου έλειψαν καθόλου. Η τηλεόραση, ο πολύ θόρυβος, τα πολλά φώτα..

Είχα ξεχάσει πως είναι να κοιτάζεις τον βραδυνό ουρανό και να γεμίζει ο αμφιβληστροειδής σου αστέρια.. μια ευχαρίστηση που κοντεύουμε να την ξεχάσουμε οι διαμένοντες στην πόλη.
Μια εμπειρία που μπορεί να σε γεμίσει συναισθήματα και να σε χαλαρώσει όσο τίποτα άλλο..
Τι κι αν δεν ήξερα τα ονοματά τους? Κάθε βράδυ εκεί ήταν, να κάνουν την αιώνια βόλτα τους...
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και είπα να τα φωτογραφίσω κι εγώ ..

Μια ώρα λήψης (και άλλη μια ώρα μέχρι να επεξεργαστεί η μηχανή την φωτογραφία). Χρησιμοποιήθηκε ευρυγώνιος φακός (fisheye).
Τα υπόλοπα ανέλαβε η περιστροφή της γης για να ζωγραφίσει την αέναη κίνηση των αστεριών γύρω από τον σημερινό πολικό αστέρα («Αστέρι του Βορρά»)..



Κάπου εκεί.. πίσω από το πλάνο, πίνω κι εγώ το κρασάκι μου..

Φίλε Caveman σε ευχαριστώ για την πολύ όμορφη φωτογραφία και σου εύχομαι οι μέρες και νύχτες σου να είναι γεμάτες με τόσο όμορφες, γαλήνιες και απλές στιγμές και να απολαμβάνεις το κρασάκι σου παρέα με όσους αγαπάς και σε αγαπούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομερή φωτογραφία! Έιναι απίστευτη. Όταν την είδα, έμεινα με το στόμα ανοικτό! Και εις ανώτερα στο φωτογράφο...

xaroylita είπε...

Τρομερή όντως! Μαγική θα μπορούσα να πω! Νομίζεις ότι είναι κάτι ψεύτικο.. Δημιούργημα της φαντασίας! Μπράβο, εύγε και τέτοια.. Ο φωτογράφος είναι σούπερ!